ساعات کاری دفتر کاشان
شنبه تا چهارشنبه 14:00 - 07:00
تلفن تماس سازمان
021-88909102
نشانی منطقه

35 کیلومتری جاده قدیم
(کاشان – قم)

تماس با ما

چشم انداز منطقه

منطقه ویژه اقتصادی کاشان، با عنایت به قانون «ایجاد یک منطقه آزاد، تجاری – صنعتی و بیست و سه مناطق ویژه اقتصادی» به شماره ۲۷۴.۴۹۲۸۸ مصوب ۱۳۸۹.۰۸.۰۱ مجلس شورای اسلامی و به استناد مصوبه شماره  ۱۸۷۴۳۲/ت ۴۸۴۶۱ن مورخ ۱۳۹۱.۰۹.۲۶ هیات محترم وزیران، تحت مسئولیت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، با گرایش فعالیتی صنعتی، تجاری و خدماتی ایجاد گردیده است.

مساحت اراضی منطقه ویژه اقتصادی کاشان بالغ بر ۱۳۴۵ هکتار بوده که در فاز اول ۲۵۰ هکتار آن در حال آماده‌سازی است. پهنه‌های فاز اول منطقه ویژه اقتصادی کاشان شامل بندر خشک و منطقه گمرکی، صنایع تولید منسوجات، تولید وسائط نقلیه، تولید قطعات و محصولات فلزی، صنایع پیشرفته، صنایع ماشین‌آلات، صنایع لاستیک و پلاستیک، نیروگاه خورشیدی، سایر صنایع، اداری، شهرک فناوری و پارک‌های شیمیایی است.

این مجموعه در شمال غربی استان اصفهان، در مرز میان دو شهرستان آران و بیدگل و کاشان، ۳۰ کیلومتری شمال شهرستان کاشان، قرار گرفته است. شهرستان کاشان به دلیل تاثیرپذیری شدید از کویر مرکزی ایران دارای اقلیم خشک است. میانگین دمای هوا در این شهرستان، در سردترین ماه‌های سال در دی ماه (۴.۸) درجه سانتی‌گراد و در گرم‌ترین ماه‌های سال در ماه‌های تیر و مرداد ۳۴ درجه سانتی‌گراد است. رژیم بارندگی کاشان مدیترانه‌ای است لذا فصل بارندگی کاشان بر فصل سرد و اوایل بهار و فصل خشک آن بر فصل تابستان منطبق است. از عوامل موثر در آب و هوای کاشان بادهای محلی است که اکثرا در مواقع گرم سال و اغلب از کویر به سوی کاشان می‌وزند.

 

نقشه فازبندی منطقه ویژه اقتصادی کاشان

 

چشم انداز های منطقه

منطقه ویژه اقتصادی کاشان، با برخورداری از موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای چون بهره‌مندی از معادن پیرامون، دسترسی به شبکه‌های ریلی و بزرگراهی و دسترسی به شهرهای مهم استان در جهت تعامل کالایی و تولیدی با بازار منطقه در نقش یک الگوی متمایز صنایع هم‌پیوند و پیشرو در بخش معدنی و غیر معدنی عمل می‌کند. چشم‌انداز منطقه اقتصادی کاشان، فعالیت به عنوان قطب صنعتی و معدنی و ایفای نقش به عنوان هاب لجستیک با تکیه بر مزیت‌های ترانزیتی و دسترسی به شبکه‌های حمل و نقلی با بسترسازی زیرساخت‌های توسعه فعالیت‌های صنعتی در کنار مرکز تخلیه بار و بارگیری کالاست. هم‌چنین ایجاد نقش ترانزیتی و ارائه خدمات گمرکی در سطح منطقه و تعامل با بازارهای جهانی، ارائه خدمات دانش‌محور، برخورداری از فناوری نوین، خدمات پشتیبان صنعت، مدیریت روان و ایجاد مشوق‌های مالی و زیرساختی از قبیل مشاوره‌های حقوقی، بیمه و … برای سرمایه‌گذاران است. اهداف کلان تعیین شده در منطقه به شرح زیر هستند:

  1. ساختار فضایی شبکه‌ای و متنوع و عادلانه در ارائه خدمات
  2. کیفیت محیط ‌زیستی تضمین شده و پایدار
  3. مدیریت نهادی چابک، متضمن مسئولیت‌پذیری برنامه‌ای، اجتماعی و محیط‌ زیستی
  4. اقتصاد پایدار، متنوع، تاب‌آور در افق درازمدت
  5. صنایع دانش‌بنیان، رقابت‌پذیر و مبتنی بر حداکثر زنجیره ارزش
  6. پایایی توسعه و زایایی تولید